sâmbătă, 30 iulie 2011

Ecler

Ingrediente: - blatul: 150 gr ulei
                                      130 ml apa
                                      200 gr faina
                                      5 oua

                      - crema: 150 gr zahar
                                     3 oua
                                     3 lg faina
                                     1 plic zahar vanilat
                                     500 ml lapte
                                     200 ml frisca lichida

                       - glazura : zahar pudra sau ciocolata topita

Fierbem apa cu uleiul, la primul clocot adaugam toata faina, luam vasul de pe foc si amestecam bine. Cand aluatul este caldut adaugam ouale intregi unul cate unul si le incorporam bine. Va iesi un aluat suplu care nu curge.

Intr-o tava tapetata punem eclerele si le dam la cuptor pentru 15 minute, 5 la foc puternic, apoi 10 minute la foc potrivit. Putem sa le scoatem pe un gratar cand s-a format deasupra o crusta aurie. Dupa ce s-au racit, le taiem capacul si le umplem cu crema.

Frecam galbenusul cu zaharul si vanilia. Adaugam cate putin lapte, apoi faina si tot asa pana terminam cantitatile. Asezam vasul pe baie de abur si amestecam incontinuu pana ce se ingroasa crema, apoi o luam de pe foc. Batem albusurile spuma si le adaugam in crema calda amestecand usor.

Umplem eclerele cu un strat de crema si unul de frisca, punem capacelul si le pudram sau le glazuram cu ciocolata topita.