sâmbătă, 30 iulie 2011

Cheescake cu ricotta si ciocolata alba

Ingrediente: -blat: 100 gr unt topit
                                250 gr biscuiti digestivi

                      -crema: 500 gr ricotta
                                    200 gr ciocolata alba
                                    6 lg lapte
                                    2 plic gelatina
                                    300 ml frisca
                                    50 gr zahar pudra
                                    2 oua

                      -decor: capsuni
                                   fulgi de ciocolata alba
                                   1 plic gelatina alba pentru tarte

Topim untul si il amestecam cu biscuitii zdrobiti. Ii asezam intr-o tava cu hartie de copt si dam la cuptor 6 minute.

Topim ciocolata intr-un bol cu lapte la microunde. Frisca o batem impreuna cu ricotta zaharul si galbenusurile. Separat batem albusurile. In compozitia cu ricotta omogenizam ciocolata topita si gelatina pregatita conform instructiunilor de pe ambalaj.

Marginile tavii le ungem cu putin ulei si turnam crema peste blatul racit. Lasam la frigider pentru cateva ore.

Capsunii ii scufundam in gelatina pentru tarta si ii asezam peste crema, deasupra presaram fulgii de ciocolata alba.