sâmbătă, 30 iulie 2011

Chox a la creme

Ingrediente: - blat: 150 gr ulei
                                  130 ml apa
                                  200 gr faina
                                  5 oua

                      - crema: 500 ml frisca vegetala
                                     zahar pudra pentru glazurat

Folosim pasii de la ecler, adica: Fierbem apa cu uleiul, la primul clocot adaugam toata faina, luam vasul de pe foc si amestecam bine. Cand aluatul este caldut adaugam ouale intregi unul cate unul si le incorporam bine. Va iesi un aluat suplu care nu curge.

Intr-o tava tapetata punem eclerele si le dam la cuptor pentru 15 minute, 5 la foc puternic, apoi 10 minute la foc potrivit. Putem sa le scoatem pe un gratar cand s-a format deasupra o crusta aurie.

 Dupa ce s-au racit, le taiem capacul si le umplem cu frisca batuta, iar peste capacel pudram zahar.