500 gr faina
150 gr zahar pudra vanilat
3 lg ulei
2 oua
1 vf cutit sare
- umplutura: 1.2 kg prune
100 gr zahar brun
2 lg scortisoara
- finisare: 3 lg unt
200 gr pesmet
2 lg scortisoara
4 lg zahar
Punem cartofii la fiert in coaja pana devin sfaramiciosi (40 min). Ii curatam de coaja, ii zdrobim bine si ii amestecam cu faina, oua, ulei, zahar si framantam bine. Intindem aluatul pe o planseta cu faina si il impartim in patratele de 3-4 degete latime.
Pe fiecare patratel, asezam o pruna cu zahar si scortisoara in locul samburelui si strangem aluatul de jur imprejurul ei.
Fierbem gombotii in apa cu sare aproximztiv 10 min, pana se ridica la suprafata, le scoatem si le scurgem de apa. Pesmetul il rumenim cu unt, amestecand constant la foc mic, la sfarsit amestecam zaharul si scortisoara.
Trecem gombotii scursi prin amestecul de pesmet si servim.