sâmbătă, 30 iulie 2011

Varza cu carne la cuptor

Ingrediente: 800 gr varza alba
                      100 gr unt
                      200 ml supa
                      4 cepe
                      400 gr carne tocata
                      300 ml suc de rosii
                      3 oua
                      200 ml smantana
                      200 gr branza sarata

Tocam varza si o ceapa. Incingem 50 gr unt si calim ceapa, dupa care adaugam si varza. Stingem cu 100 ml supa, acoperim si lasam sa se innabuse vreo 15 minute.

Tocam restul cepelor si le calim in restul untului, adaugam condimente, carnea tocata si o prajim pana cand se faramiteaza, 10 minute. Restul supei o incorporam in jumatatea de cantitate din sucul de rosii. Batem oul, adaugam condimente, smantana si restul de suc de rosii. Ungem o tava de yena cu unt, asezam varza apoi carnea, peste ea turnam zeama de rosii, branza faramitata si deasupra compozitia cu ou.

O lasam la cuptor pana se formeaza o crusta aurie deasupra. O servim cu mamaliguta sau cartofi natur.