Ingrediente: -blat: 8 oua
8 lg zahar
8 lg faina
½ plic praf de copt
1 plic zahar vanilat
- crema: 500 ml frisca lichida
6 galbenuse
6 albuse
6 lg zahar
3 plicuri zahar vanilat
2 plicuri gelatina
50 gr stafide
1 compot ananas
Pentru blat batem albusurile spuma, adaugam galbenusurile amestecate cu zahar. Faina o amestecam cu praful de copt si le incorporam in compozitie cu miscari de jos in sus. Ungem tava cu ulei si o tapetam cu faina, turnam compozitia si dam la cuptor pentru 15 minute, verificam cu scobitoarea.
In timp ce blatul e la cuptor, incepem sa frecam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam laptele putin cate putin pana il incorporam pe tot. Punem aceasta compozitie la fiert pe abur pana se ingroasa. Preparam gelatina, o lasam sa se raceasca si o adaugam in crema.
Separat batem albusurile si apoi 250 ml frisca. Le incorporam si apoi adaugam putin cate putin in compozitia fiarta, apoi adaugam stafidele si ananasul.
Taiem blatul in doua, il insiropam cu sucul din compot, turnam crema si il punem la rece pentru 30 de minute, apoi punem deasupra celalalt blat si dam la rece pentru cateva ore.
Decoram cu restul de frisca batuta si fructe.