8 oua
4 lg zahar
6 lg zahar pentru caramelizat
- blatul: 6 oua
6 lg faina
6 lg zahar
Incalzim laptele si zaharul, intr-un bol batem ouale intregi. Punem zaharul pe foc mic la caramelizat intr-o oala inalta, miscam oala circular ca si atunci cand punem aluatul de clatite in tigaie astfel incat zaharul sa ocupe jumatate de oala. Turnam amestecul de lapte si oua si bagam la cuptor pentru 30 minute. Dupa ce au trecut 20 de m inute, ne apucam de blat.
Batem albusurile spuma cu zaharul pana obtinem o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile unul cate unul, amestecam dupa fiecare, si apoi adaugam faina. Amestecamcu grija sa nu se lase compozitia, cu o lingura de lemn. Scoatem crema de la cuptor, verificam cu scobitoarea daca este facuta bine si apoi turnam compozitia blatului in oala pentru inca 15 minute.
Scoatem apoi oala, lasam la racit si rasturnam peste un platou. Tinem tortul peste noapte la frigider.