sâmbătă, 30 iulie 2011

Kinder Pingui

Ingrediente: - blat: 10 oua
                                 200 gr zahar
                                 2 pachete zahar vanilat
                                 5 lg gris
                                 5 lg faina
                                 5 lg cacao
                                 1.5 pachet praf de copt
                                 1 praf de sare
                                 50 ml lapte
                                 270 ml ulei

                     - crema: 700 ml frisca
                                    2 plic intaritor de frisca
                                    3 lg lapte
                                    2 lg miere
                                    ½ mg esenta de vanilie
                                    1 ciocolata neagra

Separam ouale, batem albusul cu zaharul si zaharul vanilat pana seamana cu o crema densa. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, cacao si grisul, amestecand usor. Adaugam laptele, mierea si uleiul. Va rezulta o compozitie destul de lichida. Coacem 2 foi la 175 grade pentru 12 min.

Pentru crema mixam frisca cu intaritorul, adaugam laptele, mierea si esenta si amestecam bine.

Intindem crema peste prima foaie si acoperim cu a doua foaie si pastram la frigider. 

* Putem pune o glazura de ciocolata intre foi. Intindem numai jumatate din cantitatea de crema si punem la frigider sa se intareasca, apoi adaugam ciocolata topita, asteptam sa se intareasca si intindem restul de crema, iar deasupra foaia care va fi si ea glazurata cu ciocolata.