Ingrediente: 2 oua
500 gr faina
150 ml lapte cald
coaje de lamaie
25 gr drojdie
sare
70 gr zahar
15 ml rom
30 ml ulei
zahar pudra
Pentru maiaua amestecam jumatate din cantitatea de lapte cu drojdia si 3 lg de faina si o lasam la dospit intr-un bol inalt.
Restul de lapte, zaharul, ouale, romul, uleiul, sarea si coaja de lamaie le amestecam intr-o oala pe foc pana frige putin. Amestecam maiaua si adaugam treptat faina, framantam bine pana nu se lipeste. Framantam cu putin ulei caldut ca la cozonac. Lasam la dospit pentru 40 de minute, apoi impartim aluatul in 3. prima bucata o intindem pana ajunge la 1 cm grosime si o taiem in forma dorita. Le lasam un pic la dospit pe masa, apoi le prajim in ulei incins.
Le scoatem pe un servetel absorbant, iar apoi le pudram cu zahar pudra.