sâmbătă, 30 iulie 2011

Tort japonez

Ingrediente: 320 gr ciocolata cu orez expandat
                      480 ml frisca
                      250 gr mascarpone
                      100 gr zahar
                      150 gr cirese din compot fara sambur
                      200 gr ciocolata neagra
                      zeama de lamaie
                      zahar pudra

Topim ciocolata cu orez cu 120 ml frisca lichida, o punem intr-o tava acoperita cu hartie si o tinem 1 ora la frigider. Batem 180 ml frisca cu mascarpone spuma cu zaharul si zeama de lamaie. Impartim crema in 2 parti. Peste o parte punem ciresele, o turnam peste ciocolata si o punem inapoi la rece. Batem 180 ml frisca, adaugam 100 gr ciocolata neagra topita si o amestecam cu restul cremei de unt. Turnam crema peste cea de la frigider. Restul ciocolatii o topim pe abur si glazuram rapid tortul cu ea. Il lasam la frigider 3 ore si il feliem cu grija.