Ingrediente: -blat: 4 oua
80 gr zahar
20 ml lapte
2 lg gris
100 ml ulei
2 lg cacao
2 lg faina
2 lg miere
1 praf de copt
1 plic zafar vanilat
- crema: 100 ml lapte
200 ml frisca lichida
200 g lapte condensat dulce 6 gr gelatina
1 lg mare miere
1 plic zahar vanilat
Separam ouale, galbenusurile le frecam cu zahar pana se albesc, se adauga si zaharul vanilat. Faina o amestecam cu praful de copt, cacao si grisul si le punem peste galbenusuri amestecand usor. Adaugam laptele, apoi uleiul si mierea. Albusurile le batem spuma si le incorporam in compozitia cu galbenusuri.
Coacem din compozitie 2 foi pe tava tapetata cu ulei si faina pentru 12 minute la 170 grade.
Pentru crema amestecam laptele condensat cu 50 gr lapte, gelatina hidratata in 2 lg de apa o dizolvam in 50 ml lapte pe foc mic, amestecam si o adaugam in laptele condensat, apoi amestecam cu mierea si zaharul vanilat.
Lasam crema la frigider pana se intareste, apoi umplem foile cu ea.