sâmbătă, 30 iulie 2011

Tulumbe

Ingrediente: - blatul: 500 ml apa
                                     100 ml ulei
                                     300 gr faina
                                     6 oua

                      - siropul: 500 gr zahar
                                       250 ml apa
                                       2 plicuri zahar vanilat

Punem la fiert apa si uleiul, reducem temperatura si turnam faina. Luam de pe foc si amestecam bine. Lasam la racit, apoi adaugam ouale pe rand, unul cate unul.

Formam „tulumbele” cu un sac de patiserie cu forma si le punem la cuptor la 180 de grade pana devin aurii.

Caramelizam 100 ml zahar cu 100 ml apa calda. Intr-o alta cratita pe foc, adaugam restul zaharului si al apei la temperatura medie pentru 10 minute. Dupa cele 10 minute, amestecam ambele siropuri.

Scufundam tulumbele in sirop cat este inca calda. Le lasam peste noapte si le servim reci.