marți, 17 mai 2011

Babgulyas

Ingrediente: 500 gr fasole uscata
                      500 gr carne de porc pentru gulyas
                      500 gr ciolan afumat
                      1 ardei
                      2 cepe mari
                      2 morcovi
                      4 rosii curatate de pielita
                      boia dulce si iute, sare, piper, vegeta
                      chimen, foi de dafin
Fasolea se alege si se pune in apa inainte cu 12 ore de gatire.
Taiem ceapa si ardeiul marunt, morcovul si rosiile cubulete. Punem ceapa cu ardeiul la calit in ulei, adaugam si morcovul si le tinem pana se inmoaie. Adaugam 4 lg de boia dulce si 1 lg de boia iute, avem grija sa nu se arda, adaugam carnea, rosiile si stingem cu 3.5 litri de apa si condimentam dupa gust. Adaugam ciolanul si fasolea si le lasam sa fiarba la foc mic pentru vreo 2 ore.