marți, 17 mai 2011

Quiche Lorraine cu broccoli

Ingrediente: - aluat: 150 gr unt gras
                                    300 gr faina
                                    apa
                                    1 varf de sare
                       - umplutura: 150 ml smantana grasa
                                              3 lg lapte
                                              150 gr bacon/kaizer
                                              2 oua
                                              200 gr broccoli fiert
Intr-un bol amestecam faina cu untul taiat cubulete pana se omogenizeaza bine. Turnam sarea si apa avand grija cand framantam sa nu se lipeasca. Coca rezultata o infoliem si o tinem la frigider pentru 30 minute.
Baconul il taiem bucati si il punem la prajit. Broccoli-ul taiat bucati,  il sotam un pic in alta tigaie.
Scoatem aluatul din frigider, il intindem in tava de tarta si il intepam cu scobitoarea. Il lasam la cuptor preincalzit pentru 15 minute.
Intre timp pregatim umplutura. Ouale le batem cu telul, adaugam smantana, laptele, sarea si piperul. Dupa cele 15 minute, scoatem blatul, turnam peste el umplutura, baconul si broccoli-ul, il bagam inapoi la cuptor pana se coaguleaza umplutura.