duminică, 15 mai 2011

Ciorba de perisoare

Ingrediente: 300 gr carne tocata
                      smantana dupa gust
                      1 morcov
                      1 radacina patrunjel
                      1 gulie
                      1 ceapa
                      4 cartofi
                      1 ardei
                       ¼  telina
                       1 ou
                       2 lg orez
                       1 legatura leustean
                       ½  plic bors magic
                       sare, piper
                       ulei
Ceapa si ardeiul le taiem cubulete, iar restul legumelor le dam prin razatoare. Punem ceapa si ardeiul la calit in putin ulei pentru 3 minute, adaugam si restul legumelor pentru inca 1 minut  apoi stingem cu o cana de apa si le lasam la inabusit pentru 5 minute, dupa care adaugam 3-4 l apa, condimentele si lasam la fiert la foc mic.
Pentru perisoare amestecam carnea cu oul, orezul si condimentele. Incepem sa le formam si sa le punem in ciorba, ele trebuie sa fie de marimea unei nuci. Lasam sa fiarba pentru aproximativ 1 ora.
La sfarsit adaugam borsul si leusteanul tocat marunt. Servim cu smantana.