duminică, 15 mai 2011

Ciorba de Burta

Ingrediente: 1 pachet burta fiarta
                      500 ml smantana
                      1 ceapa
                      1 capatana usturoi
                      2 gogosari in otet + zeama lor
                      5 l supa de oase/apa
                      sare, 20 boabe piper, 2 foi de dafin
                      4 morcovi














Punem la calit ceapa cu morcovii rasi, adaugam apoi burta fideluta si stingem cu supa de oase. Lasam la fiert 40 minute la foc mic. Gogosarii ii taiem marunt si ii punem in ciorba. Acrim ciorba cu zeama de pe gogosari, condimentam si punem foile de dafin si piperul boabe.  Luam un polonic de ciorba, cu cateva linguri, amestecam usturoiul pisat, iar peste restul ciorbei turnam smantana dupa care o adaugam in ciorba, mai lasam pe foc pentru 2-3 clocote si oprim focul.
O lasam la racit pentru jumatate de ora ca sa se intrepatrunda aromele.