marți, 17 mai 2011

Pizza prosciutto e funghi

Ingrediente: - aluatul: 500 fr faina
                                      20 drojdie proaspata
                                       250 ml apa calduta
                                        5 lg ulei
                                        1 lg sare
                                        1 lg mica zahar
                - topping: sos de rosii cu busuioc
                                 250 gr mozzarella/cascaval ras
                                 200 gr sunca feliata
                                 4 ciuperci feliate
                                 masline
Dizolvam drojdia in apa cu zahar. Intr-un bol punem faina, in mijlocul ei punem uleiul si amestecul de apa, zahar si drojdie. Framantam pana aluatul nu se mai lipeste de maini si devine elastic. Il lasam la dospit 1 ora.
Dupa ce a dospit aluatul il impartim in doua si le intindem, ajutandu-ne de buricele degetelor, in tavile de pizza, intre timp pornim cuptorul. Aluatul il ungem cu sos de rosii, punem cascavalul ras, sunca, ciupercile si maslinele apoi le introducem in cuptor pentru 15 minute.