marți, 17 mai 2011

Muschi de porc cu sos de struguri

Ingrediente: ½ kg muschi file porc
                      ½ kg struguri rosii
                      150 ml vin rosu
                      200 ml supa carne
                      1 lg unt
                      2 lg faina
                      1 baton scortisoara
                      1 praf de cuisoara
                      sare, piper, zahar dupa gust
                      ulei
Muschiul il taiem felii groase si o condimentam, strugurii ii spalam si ii curatam de samburi. Intr-o tigaie cu ulei incins punem bucatile de carne la rumenit pentru 4 minute pe fiecare parte, le scoatem si le punem la cuptor infasurate in folie de aluminiu. Peste uleiul din tigaie turnam vinul, apoi adaugam supa, cuisoara, scortisoara si lasam la fiert pentru 10 minute la foc mic, dupa care condimentam si adaugam strugurii. Dupa ce au fiert 2 minute, adaugam untul amestecat cu faina si mai lasam sa fiarba un pic.
Scoatem carnea de la cuptor asezam sosul peste ea si o servim cu garnitura de cartofi.