Ingrediente: - pentru clatite (7-8 buc): 100 gr. faina
300 gr. lapte
1 ou
2 lg. ulei
sare, ulei pentru prajit
- umplutura: 200 gr sunculita/bacon
2 lg smantana
300 gr ciuperci proaspete
1 ceapa
sare, piper, ulei pentru prajit,
150 ml smantana
200 gr cascaval
unt si pesmet pentru tapetat tava
Pentru clatite amestecam oul cu faina si jumatatea din cantitatea de lapte pana nu mai sunt cocoloase. Adaugam si restul de lapte, uleiul, sarea si le omogenizam, apoi il lasam sa se odihneasca 20 min. Dupa aceea incepem sa le prajim in tigaia incinsa cu ulei.
Dupa ce am terminat clatitele ne apucam de umplutura si calim sunculita intr-o tigaie de teflon fara ulei. In alta cratita calim ceapa in putin ulei cu ciupercile, condimentam si le lasam pe foc pana scade zeama de la ciuperci. Adaugam apoi sunculita si smantana si le lasam la racit.
Dupa ce s-a racit, punem umplutura in mijlocul clatitei si o impachetam bine ca sa nu iasa umplutura, apoi le punem pe rand, cu partea neteda in sus, in tava tapetata cu unt si pesmet. Deasupra le ungem cu smantana si cascaval.
Introducem tava in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 15 minute, pana se rumeneste cascavalul.