luni, 16 mai 2011

Savarine

Ingrediente: - blatul: 3 oua
                                     3 lg zahar
                                     3 lg pesmet
                                     1 praf de sare
                                     unt pentru uns formele
                                     1 lg faina
                       - sirop: 100 ml apa
                                    50 gr zahar
                                    rom
-         crema: 300 ml frisca lichida
                   topping fructe
                   1 plic intaritor frisca
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusul spuma cu un praf de sare si cu zahar, incorporam incet galbenusurile in albus. Adaugam pesmetul amestecat cu faina si le incorporam incet amestecand incet de jos in sus ca sa nu se lase compozitia.
Pregatim formele ungandu-le bine cu unt si apoi, le umplem cu compozitie si le dam la cuptorul preincalzit pentru 15 min.
Intre timp pregatim siropul: punem apa pe foc cu zaharul si lasam sa se ingroase putin, il luam de pe foc si adaugam esenta de rom dupa ce s-a racit un pic.
Dupa ce le scoatem din cuptor, le scoatem din forme si le taiem fundul, acesta va fi capacelul. Apoi le insiropam bine si le lasam la racit.
Frisca lichida o batem spuma cu intaritorul si umplem savarinele, deasupra pe capacel turnam topping de fructe si le lasam 1 ora la frigider inainte de a fi servite.