marți, 17 mai 2011

Prajitura No Name

„Prajitura No Name” pentru ca nu-i stiu numele adevarat, am descoperit-o de curand la un coleg de munca si am insistat mult pana sa primesc reteta. Ei acum am primit-o, fara nume evident, prajitura e gustoasa si usor de facut.
Ingrediente: - blat: 6 oua
                                 200 gr zahar
                                 3 lg ulei
                                 3 lg apa
                                 8 lg faina
                                 2 lg cacao
                                 ½ lg bicarbonat de sodiu (1 praf de copt)
                       - crema: 1 pudinca de ciocolata
                                      200 gr zahar
                                      300 gr lapte
                                      1 margarina
                       - siropul: 3 lg zahar caramelizat
                                        100 ml apa
                                        esenta de rom
-         glazura: 150 gr zahar pudra
                                            2 lg cacao
                                            3 lg ulei
                                            3-4 lg apa fiarta
Batem albusul spuma cu zahar si bicarbonat. Galbenusul il amestecam cu uleiul, apa si cu bicarbonatul. La urma le amestecam, adaugam faina si cacao, incet si omogenizam. Aluatul rezultat il punem in tava tapetata cu hartie de copt la cuptorul preincalzit.
Pentru crema fierbem pudinca cu zaharul si laptele, dupa ce s-a racit o amestecam cu o margarina tinuta la temperatura camerei. Dupa ce s-a racit blatul il taiem in doua pe lungime.
Insiropam bine amandoua bucati cu siropul racit, umplem prima foaie cu crema rezultata iar pe foaia de deasupra turnam glazura.