Ingrediente: 1 pachet foi de lasagna
300 gr cascaval ras
unt pentru uns tava
sos bolognese: 400 gr carne tocata
500 ml sos de rosii
3 lg ulei
1 ceapa
3 catei de usturoi
sos bechamel: 4 lg unt
4 lg faina
500 ml lapte
1 lg parmezan
sare, piper, nucsoara
Tocam ceapa marunt, pisam usturoiul si le punem la incins in ulei. Adaugam carnea si lasam sa se prajeasca, apoi adaugam sucul de rosii, condimentam si lasam pe foc pana scade.
Pentru sosul bechamel, topim untul, adaugam faina o prajim un pic si adaugam laptele putin cate putin amestecand incontinuu. La sfarsit adaugam condimentele.
Luam tava si o ungem cu unt, asezam un rand de foi de lassagna crude peste care turnam un strat de sos bechamel, unul de bolognese si unul de cascaval ras, continuam. Pe ultimul strat pe care vom avea vom avea doar sos bechamel si bucatele de unt din loc in loc. O dam la cuptor pentru 45 minute.