marți, 17 mai 2011

Negresa

Ingrediente: - blat:  100 gr unt
                      200 gr zahar
                      150 gr ciocolata amara
                      2 oua
                      250 ml frisca lichida
                      250 ml lapte
                      220 gr faina
                      1 praf de copt
                      - galzura: 100 gr ciocolata amara
                                       50 gr unt
                                       50 ml frisca lichida
Untul moale la temperatura camerei se bate spuma cu zaharul. Ciocolata o topim si amestacam putin cate putin cu untul, adaugam apoi ouale pe rand, amestecam bine dupa fiecare, urmeaza laptele cu frisca lichida si la sfarsit faina cu praful de copt. Punem compozitia la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt pentru 30 de minute si apoi o punem la racit.
Pentru glazura, topim untul cu ciocolata, adaugam apoi frisca lichida si omogenizam. Dupa ce s-a racit glazura o intindem pe blat si dam prajitura la rece.