Ingrediente: 2 file pangasius
50 gr capere
150 ml vin alb sec
½ lamaie (1/2 pentru decor si ½ pentru sos)
1 ceapa mica
1 foaie dafin
5 buc boabe piper
1 lg mica faina
50 gr unt
1 galbenus ou
100 gr smantana
Intr-o cratita punem pe foc vinul, zeama de la ¼ lamaie, apa, ceapa tocata marunt, piperul, sarea si dafinul. Cand incepe sa fiarba punem fileurile si le lasam la fiert 15 min la foc mic, apoi il scoatem si strecuram sosul.
Punem la rumenit usor intr-o tigaie faina in unt, stingem cu sosul si amestecam continuu pana se ingroasa. Adaugam caperele, zaharul, sarea si lasam la foc mic pentru 2-3 minute. Galbenusul il amestecam cu smantana separat, adaugam 4 lg de sos, omogenizam si turnam amestecul in sosul de capere.
Peste fileuri adaugam sosul de capere si ornam cu lamaie si patrunjel. Servim fileurile cu cartofi natur.