Ingrediente: 2 kg prune
550 gr faina
25 gr drojdie
100 gr zahar
150 gr unt
250 ml lapte caldut
1 ou
1 lg scortisoara
1 plic zahar vanilat
5 lg pesmet
coaja lamaie
4 lg zahar brun
1 vf cutit sare
1 vf cutit sare
Aluatul il facem din lapte, unt, zaharul vanilat, coaja de lamaie, oul, faina, drojdia si zaharul, framantam bine si il lasam la dospit pentru 1 ora. Pregatim tava, o tapetam cu hartie de copt, pornim cuptorul, curatam prunele, le scoatem samburii si increstam un pic fiecare jumatate.
Dupa ce a dospit coca, o intindem in tava, o intepam cu o scobitoare si presaram pesmetul pe tot aluatul. Prunele le punem una langa alta cu coaja in jos.
Introducem tava la cuptor pentru 20 min, iar cand o scoatem o pudram cu zaharul amestecat cu scortisoara.