luni, 16 mai 2011

Prajitura cu prune

Ingrediente: 2 kg prune
                      550 gr faina
                      25 gr drojdie
                      100 gr zahar
                      150 gr unt
                      250 ml lapte caldut
                      1 ou
                      1 lg scortisoara
                      1 plic zahar vanilat
                      5 lg pesmet
                      coaja lamaie
                      4 lg zahar brun
                      1 vf cutit sare
Aluatul il facem din lapte, unt, zaharul vanilat, coaja de lamaie, oul, faina, drojdia si zaharul, framantam bine si il lasam la dospit pentru 1 ora. Pregatim tava, o tapetam cu hartie de copt, pornim cuptorul, curatam prunele, le scoatem samburii si increstam un pic fiecare jumatate.
Dupa ce a dospit coca, o intindem in tava,  o intepam cu o scobitoare si presaram pesmetul pe tot aluatul. Prunele le punem una langa alta cu coaja in jos.
Introducem tava la cuptor pentru 20 min, iar cand o scoatem o pudram cu zaharul amestecat cu scortisoara.