sâmbătă, 7 ianuarie 2012

Carpaccio de vita

Ingrediente: 1 kg pulpa de vita
                      piper negru proaspat macinat
                      50 gr parmezan
                     125 ml otet balsamic
                     5 linguri sos de soia
                     5 linguri sos Worcestershire
                     4 catei de usturoi, tocati marunt
                     1 legatura de busuioc proaspat
                     1/2 legatura cimbru proaspat
                     15 boabe de piper zdrobite
                     300 ml vin alb sec
                     600 ml ulei de masline
                     1 lingura sare de mare grunjuroasa

Curatam carnea de grasime si de tendoane. Amestecam apoi intr-un castron toate ingredientele pentru marinata, pastrand cateva frunze de busuioc pentru ornarea platoului.
Pentru un gust desavarsit, punem bucata de carne in marinata, o acoperim cu un capac si o lasam la frigider 4-5 zile. Intoarcem carnea in fiecare zi.
La final, scoatem carnea din marinata si o infasuram intr-o folie de plastic. Daca dorim sa o folosim mai tarziu, o punem la congelator.
La servire,  punem feliile de carne, taiate foarte subtire, pe un platou. Tocam marunt frunzele de busuioc ramase si le punem in sosul de marinata strecurat. Cu ajutorul unei pensule ungem carnea cu acest sos, iar pe deasupra macinam niste piper negru.
Peste toate presaram fasii foarte subtiri de parmezan si serviti parmezanul ras, separat.