Ingrediente: 100 g faina,
150 ml lapte,
o lingura de unt (reteta prevede ulei),
jumatate kg mere,
un ou,
2 linguri rom,
scortisoara si zahar vanilat
150 ml lapte,
o lingura de unt (reteta prevede ulei),
jumatate kg mere,
un ou,
2 linguri rom,
scortisoara si zahar vanilat
Curatam merele de coaja si de mijlocul cu seminte la taiem rondele si le stropim cu rom. Intr-un vas punem 4-5 linguri cu lapte (circa 75 ml), untul si galbenusul, amestecam, apoi se pune faina, omogenizam si diluam cu restul de lapte, adaugat treptat. Albusul il batem spuma, il adaugam la compozitie, apoi amestecam prin rasturnare. Dam fiecare felie de mar prin compozitia de mai sus, se ia cu lingura si se pune la prajit in putin unt/ulei. Pe fiecare felie completam, cu lingura, din compozitie, pana se acopera bine. Le rumenim pe ambele parti, la foc mic, ca sa se moaie si la mijloc, cate 3-4 minute pe fiecare parte.