Ingrediente: 1 conopida
1 ceapa mare
ulei pentru prajit (3-4 lg)
100 ml sos de rosii
sare, piper, vegeta
2-3 fire de patrunjel sau leustean
Desfacem conopida in buchetele de marime medie, le spalam si le punem in apa care clocoteste, cu 1 lingurita de sare, pentru 20 de minute. Cand s-a fiert, o scoatem intr-o sita si o lasam la scurs.
Ceapa o curatam si o taiem solzisori. Intr-un vas antiaderent inalt cu ulei (tigaie sau cratita), punem la calit ceapa, pana devine transparenta, stingem cu sosul de rosii, condimentam, adaugam conopida fiarta si un polonic de apa in care a fiert conopida. Lasam sa fiarba 15-20’, la foc mic, pana cand ceapa se inmoaie. Cand e gata, se presara cu verdeata tocata marunt.
Se serveste ca atare sau poate insoti preparate din carne.