Ingrediente: 6 catei de usturoi curatati
o bucata de ghimbir proaspat, curatat,
1 ardei iuti rosii proaspeti, curatati de seminte
ulei
o lingura boia
2 lingurite chimen macinat
2 lingurite coriandru macinat
3 linguri condiment garam masala
200 g iaurt natural
400 gr piept de pui, curatate de piele si taiate mare
2 linguri pasta de rosii
sare de mare
100 ml smantana grasa
1 ceapa mica
o mana coriandru verde tocat
Pentru marinata, punem in blender, usturoiul, chilli, ghimbirul, adaugam boiaua, garam masala, piureul de tomate, coriandrul si chimenul macinat, si mai amestecam cu blenderul pana se formeaza o pasta. Punem puiul intr-un bol mare, il acoperim bine cu marinata si il lasam peste noapte la frigider.
In ziua urmatoare, prajim ceapa si ardeii intr-o tigaie cu putin ulei, la temperatura medie, pentru 10 minute, adaugam apoi rosiile si iaurtul. Adaugam bucatile de pui si lasam sa fiarba inca 20 de minute. Inainte sa servim, amestecam bine sosul cu smantana si coriandrul tocat.Servim alaturi de orez fiert si o salata.