vineri, 6 ianuarie 2012

Minciunele

Ingrediente:  300 ml lapte
                      150g margarina Rama
                      150g smantana
                      2 oua
                      3 pliculete zahar vanilat
                      coaja de lamaie
                      praf de copt stins cu zeama de lamaie
                      faina cat cuprinde pana se face o coca tare sa se poata intinde cu sucitorul

Intr-o cratita punem pe foc laptele, cand este caldut adaugam margarina, 200g zahar si  zaharul vanilat. Le luam de pe foc si le amestecam bine pana se topesc toate si le lasam la racit. Adaugam apoi ouale batute cu furculita, coaja de lamaie, putina sare si praful de copt stins cu zeama de lamaie dupa care treptat faina. Framanta bine si lasam sa se odihneasca cca 30 minute.

Impartim aluatul in doua si il intindem cu sucitorul. Taiem dreptunghiuri subtiri, fasiile sa fie late de 2 cm si lungi de 10 cm, le sectionam in mijloc, iar partea de jos o trecem prin crestatura, formand o funda, aceasta este forma minciunelelor, dupa care le coacem in uleiul incins.
Cand s-au racit, le pudram cu zahar pudra vanilat.