sâmbătă, 7 ianuarie 2012

Focaccia di Recco

Ingrediente: 250-300 g faina alba sau integrala
                   125 ml apa (minerala) rece,
                   1 lingurita rasa de sare,
                   5 linguri ulei,
                   250 g branza "Crescenza", Certosa sau Stracchino, sau telemea
                   seminte de susan alb sau negru

Punem faina intr-un castron, adaugam uleiul, amestecam putin, apoi adaugam apa rece si sarea, se face un aluat moale, care il lasam 40 de minute la dospit.
Ungem o tava cu ulei, sau se tapeteaza cu hartie de copt, incingem cuptorul la 220-230 °C, si se imparte aluatul in doua. Este foarte elastic, asa ca se poate intinde numai cu mainile unse cu putin ulei. Va rezulta o foaie subtire, pe care impartim mici bucatele/gramajoare de branza. Intindem cealalta foaie si se acopera prima cu ea. Apasam cu degetele, in asa fel incat sa ramana gaurele, apoi o stropim cu o emulsie din ulei si apa (in parti egale) si presaram cu susan si sare grunjoasa. O coacem, in functie de cuptor, pana cand e bine rumenita deasupra, cam 15-20 minute la 200 °C.