vineri, 6 ianuarie 2012

Vinete gratinate

Ingrediente: 1 vanata
                    3 rosii
                    4 felii mozzarella
                   sare, piper
                   3 catei de usturoi
                   ulei de masline

Curatam legumele, rosiile le feliem de grosimea unui deget, iar vanata (in coaja) o feliem in bucati mai grosute, cam cat 2 degete si le punem pe gratarul incins si stropit cu ulei de masline. Le lasam pana apar dungile binecunoscute, le punem un pic la racit, le condimentam si incepem sa cladim turnulete.

La baza vom avea o felie de vanata, apoi una de rosie si deasupra o felie mozzarella. Le introducem intr-o tava la cuptor pentru 5 – 7 minute, pana se gratineaza.
 Intre timp preparam un mujdei din usturoiul pisat bine, ulei, condimente si cateva felii de rosii coapte pe gratar. Cu acest mujdei vom stropi vanata inainte s-o servim.