sâmbătă, 7 ianuarie 2012

Prajitura inteligenta

Ingrediente: 225 g faina
                   250 g margarina
                   1 l lapte
                   2 pliculete zahar vanilat
                   250 g zahar
                    8 oua

Margarina o taiem bucati si o punem la microunde aproximativ 1 minut, apoi se lasa la racit. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile le frecam cu zaharul si zaharul vanilat pana devine o compozitie cremoasa, apoi adaugam untul si omogenizam. In compozitie incorporam si faina avand grija sa nu se formeze cocoloase. Adaugam si laptele si amestecam. La sfarsit inglobam albusurile batute spuma si amestecam cu o lingura de lemn, de sus in jos. O tava (a mea a avut 23/33, dar se poate si un pic mai mare) se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina, apoi turnam compozitia si o dam la cuptor 1 h la foc mic (la inceput, 5 min se da focul mai mare, apoi se da la minim) pe treapta cea mai inalta a cuptorului. Este posibil sa fie nevoie de mai mult de o ora, cand se rumeneste frumos deasupra si se crapa putin e gata. Atentie! Nu se deschide cuptorul! O scoatem din cuptor si o lasam in tava sa se raceasca, apoi se portioneaza direct in tava si o pudram cu zahar pudra.