vineri, 6 ianuarie 2012

Supa crema de conopida

Ingrediente: 1 conopida potrivita
                    3 cartofi
                    1/2 l. apa
                    sare, piper
                    3 linguri ulei sau margarina
                    1 lingura faina
                    1 legatura patrunjel
                    paine uscata


Spalam conopida, o taiem bucati, indepartam cotoarele groase, curatam cartofii, ii taiem si ii punem la fiert impreuna cu conopida 20-25 de minute. Pasam zarzavaturile si adaugam condimentele.
Intr-o craticioara punem ulei, adaugam faina si amestecam continuu pana capata o culoare galbuie,  adaugam, putin cate putin, 2-3 polonice de supa, apoi rasturnam in oala mare cu supa.
Dupa ce s-au amestecat bine, mai dam 2-3 clocote si adaugam patrunjel tocat marunt si crutoane de paine (bucatele de paine prajite in putin ulei fierbinte).