Ingrediente: 1 drojdie,
2 oua,
2 lingurite sare,
o ceasca iaurt (reteta originala era cu 3 linguri otet),
3 linguri apa rece,
1 kg faina,
125 gr margarina. Amesteca bine drojdia, ouale, sarea, iaurtul si apa intr-o cana. Daca se pune chimen se amesteca si 2 lingurite seminte de chimen. Amestecam compozitia din cana cu faina si margarina pana se face o coca tarisoara. Lasam la frigider peste noapte sa se fragezeasca. A doua zi il scoatem pe planseta cu un praf de faina, il rulam, apoi il taiem cu forma covrigei, braduti, clopotei, stelute. Ii punem in tava si ii ungem cu 1 ou batut cu o lingura apa. Presaram macul sau susanul in cazul in care nu au deja chimen in coca. Se poate decora cu parmesan sau cascaval ras pus la sfarsit dupa ce au fost unse cu ou.
Ii tinem la cuptor pana capata o culoare aurie.