vineri, 6 ianuarie 2012

Haios

Ingrediente: aluat 1: 500g untura/margarina
                                   150g faina 

                    aluat 2:  500g faina 
                                   1 galbenus 
                                   2 esente de rom
                                   sare
                                   sucul de la o lamaie
                                   200ml apa

Pentru Aluat 1: amestecam untura/margarina cu faina, punem compozitia la rece, si o impartim in 3.
Pentru Aluat 2: framantam faina cu galbenusul de ou , romul , putina sare si sucul de lamaie, adaugam treptat apa ca sa se lege toate ingredientele . Le framantam bine si punem compozitia la rece o ora. Dupa ce s-a racit, intindem o foaie pe care o ungem cu aluatul 1, il impaturam si-l lasam 20 de minute la rece. O scoatem de la rece, o intindem din nou, ungem foaia cu aluatul nr1, si iarasi il impaturam si-l dam la rece. Mai repetam procedura inca o data. Cand este gata il intindem din nou si il taiem patratele care se umplu cu marmelada, unim colturile aluatului, le asezam in tava si se dau la copt la foc potrivit, cand sunt reci le pudram cu zahar pudra.