Ingrediente: aluat 1: 500g untura/margarina
150g faina
aluat 2: 500g faina
1 galbenus
2 esente de rom
sare
sucul de la o lamaie
200ml apa
Pentru Aluat 1: amestecam untura/margarina cu faina, punem compozitia la rece, si o impartim in 3.
Pentru Aluat 2: framantam faina cu galbenusul de ou , romul , putina sare si sucul de lamaie, adaugam treptat apa ca sa se lege toate ingredientele . Le framantam bine si punem compozitia la rece o ora. Dupa ce s-a racit, intindem o foaie pe care o ungem cu aluatul 1, il impaturam si-l lasam 20 de minute la rece. O scoatem de la rece, o intindem din nou, ungem foaia cu aluatul nr1, si iarasi il impaturam si-l dam la rece. Mai repetam procedura inca o data. Cand este gata il intindem din nou si il taiem patratele care se umplu cu marmelada, unim colturile aluatului, le asezam in tava si se dau la copt la foc potrivit, cand sunt reci le pudram cu zahar pudra.