vineri, 6 ianuarie 2012

Peste copt in hartie

Ingrediente: 150 gr de file de peste/persoana
                    hartie de copt,
                    2 cepe,
                    1 lamaie,
                    ulei de masline
                    rosii cherry
                    un dovlecel mare,
                    cateva crengute de cimbru (sau patrunjel si cimbru uscat) 
                    3 catei de usturoi
                    sare si piper.

Curatam legumele si usturoiul. Rosiile le taiem in doua, dovlecelul in felii subtiri, usturoiul in doua iar ceapa pestisori. Din bucatile de hartie formam un pat, adaugam doua-trei felii de dovlecel, pestisori de ceapa, stropim cu putin ulei, condimentam si punem verdeata marut tocata. Deasupra punem fileul de peste, peste file o felie, doua de lamaie, o bucatica de usturoi si o rosie. Stropim din nou totul cu putin ulei (in fiecare pachet merge o lingurita de ulei) si impachetam bine. Prindem capetele cu scobitori sau chiar cu un capsator pentru hartie.

Pachetelele le asezam intr-o tava si le coacem la foc moale, in cuptorul bine incins inainte, pentru 30-40 de minute.

Pestele il servim direct din pachetele de hartie cu o garnitura de legume simpla alaturi.