vineri, 6 ianuarie 2012

Fantezie cu fructe de padure

Ingrediente: 220 gr margarina
                     250 gr cirese/visine din compot
                     750 gr branza de vaca
                     300 gr faina
                      4 oua
                      60 gr gris
                      400 gr zahar
                      1 pachet zahar vanilat
                      1 varf cutit de sare
                      1 plic zahar pudra
                      zeama de lamaie
                      1 plic praf de copt
                      coaja de lamaie
                      200 gr fructe de padure

Topim 100 gr de margarina la foc mic. O lasam la racit si pregatim fructele din compot, le scurgem si le scoatem samburii. Ungem tava cu margarina si o tapetam cu gris, apoi pornim cuptorul.

Faina o amestecam pentru blat cu margarina topita, 1 ou, 3 lg de praf de copt, si 150 gr zahar. Framantam bine si il intindem pe fundul tavii.

Pentru umplutura amestecam branza cu cele 3 oua, 100 gr margarina, 60 gr gris, 250 gr zahar, 1 pachetel de zahar vanilat, 1 lg de praf de copt cu zeama de lamaie si apoi razatura de lamaie. Turnam umplutura peste aluat si deasupra presaram fructele din compot. Introducem tava in cuptorul incins pentru 50 de minute.

O lasam la racit si o ornam cu fructe proaspete si zahar pudra.