vineri, 6 ianuarie 2012

Spaghete cu sos si chiftele

Ingrediente:  - chiftelele: 700 g carne de porc/amestec
                                         1 ou
                                        sare,piper,chili
                                        3 felii de paine
                                        usturoi
                       - sosul: 1 ceapa
                                   5 catei de usturoi
                                   5 linguri de pasta de rosii
                                   400 ml apa
                                   2 linguri faina
                                   sare, piper
                                   300 g spaghete
                                   patrunjel
Carnea tocata o amestecam cu painea inmuiata in apa si stoarsa bine, oul, sarea, piperul, chili si usturoiul, le omogenizam bine si formam chiftelutele. Le tavalim prin faina, si le prajim in ulei incins, apoi se scot pe un prosop absorbant de bucatarie. Pentru sos calim ceapa tocata foarte marunt si usturoiul trecut prin presa, intr-o cratita/tigaie adanca impreuna cu 2 linguri de ulei, adaugam pasta dizolvata in 350 ml apa si lasam la fiert 10 min, Apoi preparam un rantas din faina si apa ramasa si il punem peste sos amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Lasa 5 min la fiert amestecand continuu, apoi potrivim de sare si piper. Pastele se  pun la fiert conform instructiunilor de pe pachet si se trec printr-un jet de apa rece. Pe farfurie asezam un pat de spaghete, 3-4 chiftelute si sos din abundenta.