Ingrediente: - chiftelele: 700 g carne de porc/amestec
1 ou
sare,piper,chili
3 felii de paine
usturoi
- sosul: 1 ceapa
5 catei de usturoi
5 linguri de pasta de rosii
400 ml apa
2 linguri faina
sare, piper
300 g spaghete
patrunjel
Carnea tocata o amestecam cu painea inmuiata in apa si stoarsa bine, oul, sarea, piperul, chili si usturoiul, le omogenizam bine si formam chiftelutele. Le tavalim prin faina, si le prajim in ulei incins, apoi se scot pe un prosop absorbant de bucatarie. Pentru sos calim ceapa tocata foarte marunt si usturoiul trecut prin presa, intr-o cratita/tigaie adanca impreuna cu 2 linguri de ulei, adaugam pasta dizolvata in 350 ml apa si lasam la fiert 10 min, Apoi preparam un rantas din faina si apa ramasa si il punem peste sos amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Lasa 5 min la fiert amestecand continuu, apoi potrivim de sare si piper. Pastele se pun la fiert conform instructiunilor de pe pachet si se trec printr-un jet de apa rece. Pe farfurie asezam un pat de spaghete, 3-4 chiftelute si sos din abundenta.
1 ou
sare,piper,chili
3 felii de paine
usturoi
- sosul: 1 ceapa
5 catei de usturoi
5 linguri de pasta de rosii
400 ml apa
2 linguri faina
sare, piper
300 g spaghete
patrunjel