Ingrediente: - blat: 125 gr unt
100 gr zahar brun
3 oua
200 gr faina
2 linguri cacao
2 linguri lapte
1 lingurita plina praf de copt
100 gr zahar brun
3 oua
200 gr faina
2 linguri cacao
2 linguri lapte
1 lingurita plina praf de copt
- Crema: 300 ml lapte
3 linguri pline cu gris
100 gr unt
100 gr zahar
100 gr nuca de coco
- pentru insiropat: lapte caramel sau lichior de cocos
- glazura: 200 gr ciocolata de lapte
50 g. unt
Frecam untul cu zaharul (compozitia trebuie sa fie spumoasa). Adaugam ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare si adaugam laptele. Faina o amestecam cu cacao, praf de copt, si le cernem printr-o sita. Le incorporam in crema de unt.
Compozitia o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( de cca. 30 cm. lungime si 20 cm. latime) si o introducem in cuptorul in prealabil incalzit. Se lasa cca. 18-20 de minute la 180 grade C. si lasam apoi blatul la racit.
Intre timp, prepara un lapte caramel si insiropam blatul (se caramelizeaza doua, trei linguri de zahar, nu tare, pentru ca devine amar...si se stinge cu cca. 200 ml. lapte rece. Se lasa pe foc pana cand zaharul se topeste, dupa care se insiropeaza blatul).
Laptele, untul, zaharul si grisul le punem pe foc pana se ingroasa. Adaugam nuca de cocos si amestecam totul foarte bine. Mai tinem pe foc cca. 2-3 minute si turnam crema fierbinte peste blatul racit.
Rupem ciocolata in bucati si o topim la bain-marie sau la microunde, adaugam untul si se amesteca bine. Turnam glazura deasupra cremei de cocos si lasam prajitura la frigider pentru minim 1 ora, dupa care se feliaza (cu un cutit incalzit) si se serveste.
Laptele, untul, zaharul si grisul le punem pe foc pana se ingroasa. Adaugam nuca de cocos si amestecam totul foarte bine. Mai tinem pe foc cca. 2-3 minute si turnam crema fierbinte peste blatul racit.
Rupem ciocolata in bucati si o topim la bain-marie sau la microunde, adaugam untul si se amesteca bine. Turnam glazura deasupra cremei de cocos si lasam prajitura la frigider pentru minim 1 ora, dupa care se feliaza (cu un cutit incalzit) si se serveste.