vineri, 6 ianuarie 2012

Panettone

Ingrediente: 800-900 gr faina
                    150 gr zahar
                    250 ml lapte
                    1 cub drojdie
                    125 gr margarina
                    3 oua
                    2 galbenusuri
                    50 gr cirese confiate
                    100 gr coaja de citrice glasata si taiata
                    150 gr stafide
                     un praf de sare
                    coaja de lamaie
                    zahar pudra pentru ornat

Intr-un castron amestecam faina si zaharul, si facem o gropita la mijloc. Drojdia o amestecam cu 5 linguri de lapte caldut si le turnam in gropita. Il lasam la crescut pana isi dubleaza volumul. In restul de lapte caldut topim margarina, adaugam ouale si galbenusurile, praful de sare, mirodeniile si coaja de lamaie, il turnam in vasul cu faina si framantam bine. Acoperim cu un prosop curat si lasam la crescut circa 30 de minute.
La aluatul crescut adaugam ciresele confiate taiate cubulete, coaja de citrice tocata marunt si stafidele. Asezam apoi aluatul in forme inalte unse si tapetate fie cu faina fie cu cu hartie de copt, si lasam sa creasca la caldura circa 25 de minute.
Incingem cuptorul la 180 de grade Celsius, crestam suprafata aluatului si dam la cuptor pana se rumeneste usor deasupra. Cand sunt copti se scot din cuptor si se lasa la racit in forme. Il pudram cu zahar pudra cand sunt reci.