Ingrediente: 800-900 gr faina
150 gr zahar
150 gr zahar
250 ml lapte
1 cub drojdie
125 gr margarina
3 oua
2 galbenusuri
50 gr cirese confiate
100 gr coaja de citrice glasata si taiata
150 gr stafide
un praf de sare
coaja de lamaie
zahar pudra pentru ornat
1 cub drojdie
125 gr margarina
3 oua
2 galbenusuri
50 gr cirese confiate
100 gr coaja de citrice glasata si taiata
150 gr stafide
un praf de sare
coaja de lamaie
zahar pudra pentru ornat
La aluatul crescut adaugam ciresele confiate taiate cubulete, coaja de citrice tocata marunt si stafidele. Asezam apoi aluatul in forme inalte unse si tapetate fie cu faina fie cu cu hartie de copt, si lasam sa creasca la caldura circa 25 de minute.
Incingem cuptorul la 180 de grade Celsius, crestam suprafata aluatului si dam la cuptor pana se rumeneste usor deasupra. Cand sunt copti se scot din cuptor si se lasa la racit in forme. Il pudram cu zahar pudra cand sunt reci.