Ingrediente: 2 vinete mari
160 gr cascaval
160 gr mozzarella
2 linguri de parmezan ras
ulei pentru calit vinetele
2 cutii (aprox 900 gr) rosii cubulete
o capatana de usturoi
3 linguri rase de busuioc uscat
sare, piper
Punem rosiile intr-o oala mica, impreuna cu busuiocul, usturoiul tocat marunt, sare si piper dupa gust si lasam la foc mic sa fiarba, amestecand din cand in cand.
Vinetele le spalam, le taiem cotoarele si le feliem, pe lungime, de max. 1 cm grosime. Punem 2-3 lingurite de ulei la incins intr-o tigaie si le calim. Le lasam cate-un minu-doua, nu mult, doar sa se inmoaie feliile. Le scoatem pe un servetel sa absoarba uleiul iar la final le mai tamponam si deasupra cu un servet de hartie.
Cascavalul si mozzarella le feliem putin mai grosute decat pentru un sandwich. Intr-o tava de ceramica sau yena punem alternativ, o felie de vanata, una de cascaval, una de vanata, una de mozzarella. La final turnam pe deasupra tot sosul si cu o lingura il asezam prin tot vasul. Presaram parmezanul ras si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade, 40-45 de min.