Un desert frantuzesc, un pic ciudat pentru cunostintele noastre, in sensul bun, dar incredibil de gustos.
Ingrediente: 2 oua
6 felii de paine
300 ml lapte dulce
esenta de vanilie
3 linguri zahar
20 g unt
3 linguri zahar
200 gr fructe de padure
2-3 linguri inghetata
Batem bine ouale cu zaharul, punem laptele intr-un bol si il aromatizam cu esenta de vanilie.
Luam cate o felie de paine, o trecem mai intai prin lapte si apoi prin ou. Le prajim in ulei incins pana se rumenesc pe ambele parti si le scoatem pe servete de hartie.
Luam cate o felie de paine, o trecem mai intai prin lapte si apoi prin ou. Le prajim in ulei incins pana se rumenesc pe ambele parti si le scoatem pe servete de hartie.
Ca fructe putem folosi de care avem: mere,pere,zmeura ,capsuni,mure,afine… Le curatam, le taiem cuburi mici si il stropim cu cateva picaturi de zeama de lamaie. Topim untul intr-o tigaie, punem zaharul si fructele. Lasam sa se caramelizeze usor.
Mai lasam pe foc doar pana ce scade putin si obtinem sirop.
Servim desertul cald, cu fructe si inghetata deasupra.
Mai lasam pe foc doar pana ce scade putin si obtinem sirop.