vineri, 6 ianuarie 2012

Pain perdu

Un desert frantuzesc, un pic ciudat pentru cunostintele noastre, in sensul bun, dar incredibil de gustos.

Ingrediente: 2 oua
                    6 felii de paine
                    300 ml lapte dulce
                    esenta de vanilie
                    3 linguri zahar
                    20 g unt
                    3 linguri zahar
                    200 gr fructe de padure
                   2-3 linguri inghetata

Batem bine ouale cu zaharul, punem laptele intr-un bol si il aromatizam cu esenta de vanilie.
Luam cate o felie de paine, o trecem mai intai prin lapte si apoi prin ou.  Le prajim in ulei incins pana se rumenesc pe ambele parti si le scoatem pe servete de hartie.

Ca fructe putem folosi de care avem: mere,pere,zmeura ,capsuni,mure,afine… Le curatam, le taiem cuburi mici si il stropim cu cateva picaturi de zeama de lamaie. Topim untul intr-o tigaie, punem zaharul si fructele. Lasam sa se caramelizeze usor.
Mai lasam pe foc doar pana ce scade putin si obtinem sirop.
Servim desertul cald, cu fructe si inghetata deasupra.