Ingrediente: - blatul de biscuit:125 g biscuiti picnic
100g arahide
100g unt sau margarina
100 g ciocolata alba.
- crema: 3 oua intregi
6 lg zahar
250ml frisca
100g ciocolata neagra
4 lg lichior de portocale
10 g gelatina hidratata in 4 lg de apa.
- jeleu de capsuni: 200g capsune tocate
3 lg cu zahar
1 lg zeama de lamaie
5 g de gelatina hidratata in 2 lg de apa.
- glazura:100 ml frisca
150 g ciocolata.
Pentru blat macinam arahidele si biscuitii, untul si ciocolata se topesc si amestecam bine toate ingredientele impreuna. Intr-o tava de chec cu fundul rotund, punem folie si imbracam peretii cu aceasta compozitie. Punem apoi capsunele intr-o cratita pe foc cu zaharul si zeama de lamaie. Lasam 1 minut sa fiarba si punem gelatina, dam deoparte, si lasam la racit. Ouale impreuna cu zaharul le batem pe baie de abur pana isi dubleaza volumul si se ingroasa apoi se lasa deoparte sa se raceasca. Frisca o mixam bine pana se intareste, apoi o amestecam cu crema de oua si omogenizam. Impartim compozitia in doua: intr-o parte se pune ciocolata topita si jumate din gelatina hidratata. Amestecam bine si punem apoi crema in tavita de chec. Peste crema se pune jeleul de capsuni si dam la congelator 15 minute pana se intareste.
Peste jeleul de capsuni punem jumatatea cealalta de crema in care se amesteca cele 4 lg de lichior si restul de gelatina .
Deasupra punem un rand de biscuiti si dam la rece. Dupa o ora, intoarcem rulada pe un gratar si il imbracam in glazura de ciocolata formata din ciocolata topita in cratita pe abur impreuna cu frisca. Deasupra o ornam cu cateva capsune.