Ingrediente: 2 dovlecei proaspeti
1 ceapa medie
sare, piper, vegeta
100 gr mozzarela/cascaval
50 ml smantana
marar
Curatam dovlevei de coaja, ii taiem in 2 pe lungime si scoatem semintele cu ajutorul unei lingure, cu grija ca sa nu se rupa “barcuta”. Dupa ce am terminat, punem barcutele la fiert in apa cu sare si ne apucam de umplutura.
Curatam ceapa, o tocam marunt impreuna cu miezul dovlecelului si le punem la prajit in tigaie. Din cand in cand mai scurgem zeama lasata de miezul dovlecelului, condimentam si lasam in tigaie pana ceapa e facuta.
Scoatem cu grija “barcutele” de la fiert si le punem la scurs. Le umplem apoi cu compozitia din tigaie, asezam peste umplutura, marar tocat marunt si felii de mozzarela/cascaval si ii punem intr-o tava la cuptor pana se gratineaza.
Il lasam un pic la racit si il servim alaturi de o lingura de smantana.