vineri, 6 ianuarie 2012

Dovlecel umplut

Ingrediente: 2 dovlecei proaspeti
                    1 ceapa medie
                    sare, piper, vegeta
                    100 gr mozzarela/cascaval
                    50 ml smantana
                    marar

Curatam dovlevei de coaja, ii taiem in 2 pe lungime si scoatem semintele cu ajutorul unei lingure, cu grija ca sa nu se rupa “barcuta”. Dupa ce am terminat, punem barcutele la fiert in apa cu sare si ne apucam de umplutura.

Curatam ceapa, o tocam marunt impreuna cu miezul dovlecelului si le punem la prajit in tigaie. Din cand in cand mai scurgem zeama lasata de miezul dovlecelului, condimentam si lasam in tigaie pana ceapa e facuta.

Scoatem cu grija “barcutele” de la fiert si le punem la scurs. Le umplem apoi cu compozitia din tigaie, asezam peste umplutura, marar tocat marunt si felii de mozzarela/cascaval si ii punem intr-o tava la cuptor pana se gratineaza.
Il lasam un pic la racit si il servim alaturi de o lingura de smantana.