Ingrediente: 4 căţei de usturoi, tocaţi
1 ardei iute roşu, curăţat de seminţe şi vinişoare şi tocat
1 linguriţă de pastă de muştar
1/2 linguriţă de miere
1/2 linguriţă de sare
2 linguri de mieji de seminţe de floarea-soarelui, prăjiti şi sărati
1 lingura de marar proaspat, tocat
1 piept de pui dezosat, fara piele, taiat fasiute
2 linguri de ulei de floarea-soarelui
sare, piper negru, proaspat macinat
1 ceapa, tocata
1 cana cu orez cu bob lung
200 ml lapte de cocos gros
patrunjel proaspat, tocat
1 ardei iute roşu, curăţat de seminţe şi vinişoare şi tocat
1 linguriţă de pastă de muştar
1/2 linguriţă de miere
1/2 linguriţă de sare
2 linguri de mieji de seminţe de floarea-soarelui, prăjiti şi sărati
1 lingura de marar proaspat, tocat
1 piept de pui dezosat, fara piele, taiat fasiute
2 linguri de ulei de floarea-soarelui
sare, piper negru, proaspat macinat
1 ceapa, tocata
1 cana cu orez cu bob lung
200 ml lapte de cocos gros
patrunjel proaspat, tocat
Punem intr-un blender semintele de floarea-soarelui, sarea, usturoiul, ardeiul iute si mararul. Procesam pana ce se omogenizeaza. Adaugam mustarul si mierea si continuam pana obtinem o pasta.
Combinam apoi carnea cu jumatate din pasta de condimente si o lasam la marinat 15-20 de minute.
Incingem uleiul intr-o tigaie mare si prajim carnea la foc mediu-iute, pana ce se rumeneste uniform.
Adaugam in tigaie ceapa, se sareaza si o calim la foc mic pana ce se face translucida. Adaugam restul de pasta de condimente si orezul, amestecam bine si ridicam temperatura. Sotam 1 minut, pana ce orezul incepe sa se faca translucid si adaugam laptele de cocos si carnea, completam cu apa, daca este nevoie, amestecam, si dam in clocot, si lasam la foc mic 10-12 minute, sau pana cand lichidul este absorbit. Lasam la odihna 5-6 minute, apoi adaugam patrunjel si amestecam. Se serveste fierbinte.