vineri, 6 ianuarie 2012

Prajitura racoroasa

Ingrediente: 2 pachete de biscuiti petit beure,
                    2 linguri fineti,
                    200 gr unt,
                    500 gr branza de vaci,
                    2 plicuri gelatina,
                    150 gr zahar,
                    2 plicuri de zahar vanilat,
                    1 compot de visine sau 1 borcan de visine conservate,
                    2 plicuri de tort-gelee

Prajitura racoroasa cu visine este un delicios desert pentru copii. Biscuitii se sfarama cat mai marunt, se amesteca cu cele 2 linguri de fineti si cu untul topit. Se intind intr-o tava tapetata cu hartie si se dau la frigider pana se prepara crema. Branza se mixeaza foarte bine cu zaharul si zaharul vanilat, apoi se amesteca cu gelatina preparata conform indicatiilor de pe ambalaj.
Peste biscuiti se pun visinele, apoi se toarna crema de branza, decoram cu visine si dam la frigider pentru 2-3 ore.
Se prepara tort-gelee conform indicatiilor de pe ambalaj si se toarna peste prajitura racoroasa.