Ingrediente: - blatul: 4 oua
4 lg mici apa calda
150 gr zahar
120 gr faina
50 gr amidon
50 gr cacao amara
1 praf de copt
1 esenta de vanilie
- crema: 500 gr mascarpone
200 gr margarina
1 lamaie
250 gr zahar
9 foi gelatina
400 ml frisca
1 conserva ananas
Pentru blat, batem ouale cu apa calda timp de un minut, adaugam zaharul, apoi faina amestecata cu amidonul, cacao si praful de copt. Tapetam tava si turnam amestecul in ea. Il lasam la cuptorul preincalzit aproximativ 40 de minute.
Intre timp, punem gelatina la inmuiat in apa rece pentru cel putin 10 minute. Mascarponele il batem cu mixerul, adaugam sucul de la lamaie, margarina moale, zaharul si gelatina topita. Frisca o batem separat, iar ananasul il scurgem si il taiem bucati.
Blatul racit il taiem in doua, insiropam prima foaie cu siropul de ananas si o ungem cu crema formata din 200 gr frisca amestecata cu ananasul si crema de mai sus, apoi punem a doua foaie, o insiropam si lasam la rece cateva ore pana se intareste.
Decoram cu frisca si bucati de ananas.