Ingrediente: fudulii,
slanina,
muşchi file (sau ceafă afumată),
sare, piper, busuioc,boia, usturoi,
leurdă,
ulei de măsline iuţit cu seminţe de ardei iute
Slana, usturoiul şi carnea (care poate fi uscată şi afumată, doar afumată, pastramă sau chiar crudă, dacă e tăiată suficient de subţire) se taie în bucăţi mici şi subţirele
Fuduliile se împănează cu usturoi, slană şi carne. Se fixează totul cu o scobitoare
Fuduliile se prăjesc în puţin ulei. Ar merge poate şi o lingură de untură de porc
Din sare, piper, boia, usturoi tocat, busuioc şi ulei cu ardei iute, se face un amestec ce se toarnă peste fudulii care se mai lasă pe foc potrivit încă cinci minute
Leurda se taie în făşii subţirele. Cu ea se garniseşte mâncărica asta care luptă cu prejudecata şi, când câştigă, aprig se mai veseleşte împreună cu papila gustativă a meseanului şi cu un pahar (două) de vin de Cicârlău ori alt vin roşu, tânăr şi zburdalnic.